Як пройти перевірку системи Прозорро?

У 2016 українська економіка пережила закупівельну революцію, результат — введення сучасної системи. Прозорро — розташована на серверах база даних. Немає підключення безпосередньо, можливо лише за допомогою авторизованих торгових майданчиків. Чим регламентована діяльність? Ще напередодні, у кінці 2015, прийнятий 922 закон про діяльність Прозорро, що іменується в народі «про закупівлі». До його прийняття витрати бюджетних коштів регламентував попередник по здійсненню закупівель державою, коли прижився термін держзакупівлі. Задумана система Прозорро для забезпечення прозорості усієї процедури. Технічним обслуговуванням серверів центральної бази даних, забезпеченням маркетингової і консультаційної підтримки займається спеціально засноване держпідприємство «Прозорро». Хто контролює державні закупівлі? Усі аспекти контролюючого характеру, що управляє і регулюючого, в Прозорро визначені сьомою статтею 922 закони.

Здійснення державних закупівель контролюється: адміністративною колегією Антимонопольного комітету розглядаються скарги про порушення законів при публічних закупівлях(діє як орган оскарження); Рахунковою палатою здійснюється перевірка ефективності закупівель і проводиться зовнішній фин аудит: в ході усіх етапів закупівлі перевіряється і аналізується ефективність діяльності і дотримання законодавчих вимог(все оплачується державними бюджетними коштами); Держ казначейською службою забезпечується безпосередній оперативний контроль у момент реєстрації і оплати договорів; Держ аудиторською службою постійно проводиться моніторинг державних закупівель, таким чином забезпечується формування і реалізація політики держави у сфері фінансового контролю. Політичними питаннями(розробкою і подальшим затвердженням правових актів) публічних закупівель займається Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

 

Плюси контролю в Прозорро

Введення системи електронного проведення торгів вигідно для усіх учасників процесу. Держава отримала чергову можливість економити бюджетні кошти. Свідома і активна громадськість може контролювати процеси, що відбуваються, адже інформація на сайті у відкритому доступі. Рівень громадської пильності не дозволяє довго користуватися корупційними схемами, які постійно виявляють активні громадяни. Інститут громадянського контролю збільшує довіру громадян до держави і контролює законність прозорих закупівельних процедур. Електронні аукціони в Прозорро — шанс чесним підприємцям нарощувати обороти за рахунок отримання державних замовлень. Для цього необхідно зареєструватися на надійному офіційно авторизованому майданчику https://www.ueex.com.ua/exchange-quotations/natural-gas/ ,, яка ознайомить з правилами роботи і допоможе підібрати актуальні пропозиції.

Updated: 24 ноября, 2021 — 10:28 дп

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Матрасы фабрики EMM © 2019 Frontier Theme